Projecten

Van mode tot food, van klussen tot kunst en literatuur, hieronder vind je een aantal van mijn projecten

TOS gallery

Tosca Soraya Otten is eigenaar van TOS gallery, een merk waarin mode, kunst en ambacht samenkomen. Voor haar kunst- & modeshow ‘Haute Nature’, die ze met mode-ontwerpster Zyanya Keizer gaf, hielp ik Tosca op conceptueel en tekstueel vlak mee.

GAMMA Nederland

Dat zeg ik? Uh, nee. Dat schrijf ik, GAMMA! En dat was allesbehalve saai. Een jaar lang was ik de copywriter en tekstschrijver voor GAMMA NL. Van laminaat en moeren tot boormachines en bouten, SEO-teksten over nog heel veel meer producten van GAMMA passeerden de revue. 

MuseumTV

In drie maanden tijd 53 tentoonstellingsfilms voor 17 Nederlandse musea fiksen? Jazeker! Van acquisitie tot het managen van de filmproducties en tentoonstellingspagina’s voor onder andere het Van Gogh Museum en Teylers Museum, lees en bekijk wat ik allemaal deed tijdens dit project voor MuseumTV.

Amsterdam Light Festival

Mijn grote liefde voor lichtkunstenaars als Dan Flavin, James Turrell en Olafur Eliasson, maken Amsterdam Light Festival voor mij hét festival dat ik sinds de eerste editie nooit oversla! Ik werkte aan maar liefst twee projecten van Amsterdam Light Festival mee.

Amsterdam Fashionweek

Net als kunst fascineert mode me enorm. Wat is het creatieve ontwerpproces van ontwerpers, wat is de betekenis van een bepaalde kleur en wat maakt mode geen kunst, of juist wél? Van interviews tot catwalkreportages, kom meer te weten over mijn werkzaamheden voor Amsterdam Fashionweek.

Metro Nieuws

“Mam, ik sta in de krant!” In 2017 werd mijn fashionweek.nl-interview met Martijn van Strien en Rosanne van der Meer over duurzame kledingproductie gepubliceerd in een van de grootste kranten van Nederland. Lees meer over mijn artikel in Metro Nieuws.

Frédérique van Heesch

Van de lederwarenafdeling van Balenciaga in Florence, naar een eigen tassenmerk. In 2012 gooide Frédérique van Heesch het roer volledig om en startte haar eigen merk. Naast het bijhouden van haar Instagram-account en Engelstalige copywriting, organiseerde ik een sample sale in Amsterdam.

Crossing Border Festival

Het fenomeen boekenliefde ken ik al van jongs af aan. Ik was daarom ook intens gelukkig toen ik door het internationale Crossing Border Festival werd benaderd om Engelstalige teksten te schrijven over onder andere Michael Palin, Ian Kershaw en Paolo Giordano! Bekijk mijn werk voor Crossing Border Festival.

Patisserie Linnick

Macarons, tartes aux citrus, bonbons met frambozen en vijgen… Niet dat ik een extreme zoetekauw ben, maar deze eetbare kunst kan niemand laten liggen. Zo nu en dan breng ik de extreme smaakexplosies van Patisserie Linnick schrijvenderwijs over aan de lezer.

Deliveroo

Wat is het verhaal achter je horecazaak? Welke gerechten verkoop je en wat is de bestverkochte maaltijd via Deliveroo? In 2016 startte Deliveroo hun blog Kitchen Stories met hierop interviews met chefs en/ of eigenaren van verschillende Nederlandse restaurants. Voor deze blog schreef ik enkele interviews en verzorgde de eindredactie.