Amsterdam Fashionweek

Naast kunst is mode een van mijn grote liefdes. Niet zozeer of jassen met patches weer en vogue zijn, maar juist wat de geschiedenis van de patch is en waarom deze weer “hip” bevonden wordt. Hoe zat het ook alweer met de trendkleur van 2017: paars? En wat is de relatie tussen mode en kunst of mode en feminisme? Met al deze vraagstukken kon ik volledig los op het online platform van Amsterdam Fashionweek.

Naast veel achtergrondartikelen schrijven, interviewde ik inspirerende Nederlandse mode-ontwerpers, zoals Bas Kosters en Dennis Diem, schreef ik reportages over tentoonstellingen en modeshows in Amsterdam en Parijs en haalde mijn artikel over duurzame kledingproductie zelfs de krant Metro Nieuws.

Ik werk nu ruim een jaar lang met Marjolein samen voor het platform Fashionweek.nl. In die periode heb ik Marjolein ervaren als een hele goede journalist en projectmanager. Ze denkt actief mee, houdt je op de hoogte van de vorderingen, ziet kansen en schrijft gewoon hele, hele, hele goede en inhoudelijke teksten. Daarbij is ze ook nog eens een heel leuk mens! Ik kan Marjolein oprecht bij iedereen aanbevelen!

Matthijs Rijlaarsdam

Content manager, Telegraaf Media Groep/ Amsterdam Fashionweek