MuseumTV

In drie maanden tijd 53 korte, inhoudelijke tentoonstellingsfilms voor 17 grote en kleine Nederlandse musea maken? Jazeker, hier ging mijn kunstminnende hart wel sneller van kloppen! Van de acquisitie tot de interviews met conservatoren en museumdirecteuren, maar ook de eindredactie van de films, het schrijven van diepte-artikelen, zoals Het nachtelijke leven in Parijs tijdens het fin de siècle) en het volledige projectmanagement van zowel de videoproducties als alle bijbehorende tentoonstellingspagina’s. Dit alles deed ik als freelance contentmanager tussen mei en september 2016 voor de (toentertijd startup) MuseumTV.

De films zijn tot stand gekomen dankzij de fijne samenwerking met Annet Beskers en Lars Dinjens van Akula/ De Haaien en Olaf van Paassen van OVP Producties en alle deelnemende musea:

Drents Museum, Museum De Buitenplaats, TextielMuseum, Het Noordbrabants Museum, Teylers Museum, Museum De Lakenhal, Stedelijk Museum Alkmaar, Kröller-Müller Museum, Haags Historisch Museum, Hermitage Amsterdam, Het Mauritshuis, Het Scheepvaartmuseum, Van Gogh Museum, Rijksmuseum, NEMO Science Museum, Museum Volkenkunde, Joods Historisch Museum.

Marjolein is een positieve, enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid. Ik vond het heerlijk om met haar samen te werken. Samen hebben we voor bijna 17 musea films gemaakt. Een flinke uitdaging, maar het is gelukt!

Annet Beskers

Producer, De Haaien

Enkele voorbeelden van promo’s en ‘artbites’ (uitgelicht onderdeel van een tentoonstelling) voor onder andere het Van Gogh Museum, Teylers Museum, Textiel Museum en de Hermitage.